Förra året var det en del diskussion om öppenhet i Almedalen. Dels snuddade det vid öppna data i allmänhet ett par gånger och dels så diskuterades särskilt kartdata från Lantmäteriet i en panel. Att Mehmet Kaplan är Innovation Champion i EU:s Open source observatory och gör kraftfulla uttalanden om öppna standarder och öppen källkod är tecken på att detta knappast kommer att minska. Jag kommer att vara närvarande i Almedalen i sommar och om ni vill boka mig för uppdrag så kan det vara bra att vara ute i god tid. Det jag kan hjälpa er med är:

Jan Ainali har en bakgrund som Innovations- och designingenjör, produktdesigner, systemingenjör och projektledare innan han blev verksamhetschef på Wikimedia Sverige. Han har varit verksam på Wikipedia i över 10 år och brinner för öppenhet, vare sig det är öppna data, öppen källkod, Open Access, fri kunskap, öpnna lärresurser eller nästan vad helst du kan sätta ”Open” eller ”öppna” framför. Vill du ha hjälp av Jan i Almedalen? Ta kontakt!

Observera att jag endast tar uppdrag som inte gör att jag bryter mitt löfte.

Eget foto, finns i fler storlekar här.